Ovnsbakt kveite med smørdampede grønnsaker og hvitvinssaus

Ovnsbakt kveite med smørdampede grønnsaker og hvitvinssaus

3.93 (176)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Kveitefilet
300 g
Gulrøtter
3 stk
Grønn spisskål
1 stk
Hvitvinssaus
1 pakke
(Fisk, Laktose)
Olje
Smør
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp fisken med litt smør og sitronsaft før servering for mer smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og fordel potetene på den ene halvdelen av brettet. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i ca. 15 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper når det gjenstår ca. 10 minutter av potetenes steketid. Ta brettet med potetene ut av ovnen, og legg fisken på den ledige halvdelen av brettet, med skinnsiden opp. Stek fisken og potetene videre i 8-10 minutter. Når skinnet slipper lett fra fisken, er fisken ferdig.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kutt spisskålen i grove biter. Kok opp en kjele med ca. 2 dl vann, en klype salt og litt smør. Damp grønnsakene i kjelen, under lokk, i ca. 5 minutter.
Kok opp hvitvinssausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!