Soya- og honningglaserte svinestrimler med stekte grønnsaker, nøtter og risnudler
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Akasiehonning
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Gulrot
400 g
Rød paprika
1 stk
Spisskål
1 stk
Sukkererter
150 g
Nøttemiks
1 pakke
Risnudler
1 pakke
Svinestrimler
600 g
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
Akasiehonning
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg risnudlene i lunkent vann i 10 minutter før koking. Da unngår du at de klumper seg sammen.
Sett 2 l vann med litt salt på kok.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Kutt paprikaen i grove biter, og kutt spisskålen i tynne skiver.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek gulrøttene, paprikaen og spisskålen i 2-3 minutter, ha i sukkerertene og nøttemiksen, og stek videre i et lite minutt. Smak til med salt og pepper, og la grønnsakene stå på lav varme frem til servering.
Kok risnudlene i vannet fra punkt 1 i 4-6 minutter. Rør om innimellom.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Fordel svinestrimlene i pannen, og krydre dem med salt og pepper. La kjøttet ligge helt stille og steke i ca. 2 minutter, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek videre i ca. 30 sekunder, eller til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett 2 ss honning, 3 ss soyasaus og sesamfrøene det siste minuttet av steketiden.
Vel bekomme!