Hjemmelaget lasagne med fersk timian og ruccola- og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Stangselleri
1 stilk
Timian
1 bunt
Kjøttdeig
350 g
Hakkede tomater
1 boks
Vann
3 dl
Helmelk
3 dl
Smør
1½ ss
Hvetemel
1½ ss
Ferske lasagneplater
250 g
Revet mozzarella
90 g
Ruccola
50 g
Cherrytomater
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1132 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 100 g
- Protein:
- 70 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Forbered lasagnen dagen før for å spare tid. Da er det bare å sette den i ovnen før servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulroten, og skyll stangsellerien i kaldt vann. Kutt gulroten og stangsellerien i små terninger. Plukk bladene av timianen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, gulroten og stangsellerien i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kjøttdeigen, hakk den opp, og stek det hele videre i 3–4 minutter. Tilsett timianen, 3 dl vann og de hakkede tomatene, og la det hele småkoke i 6–7 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en liten kjele til middels varme, og ha i 1½ ss smør. Rør inn 1½ ss hvetemel. Spe på med melken, litt etter litt, under omrøring. Kok opp, og la den hvite sausen småkoke i 3–4 minutter. Smak til med salt.
Fordel litt av kjøttsausen i bunnen av en smurt ildfast form. Legg et lag med lasagneplater oppå kjøttsausen, og så et lag med den hvite sausen. Gjenta prosessen til du er tom for kjøttsaus. Trykk platene godt ned slik at sausen kommer helt ut i kantene og dekker platene. Topp lasagnen med den revne mozzarellaen, og stek lasagnen midt i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll ruccolaen og cherrytomatene i kaldt vann. Kutt cherrytomatene i to, og bland dem sammen med ruccolaen i en serveringsskål. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!