Bibimbap med soya- og ingefærstekt kylling, lettsyltet agurk, spinat, bønnespirer og speilegg
Laktosefri

Bibimbap med soya- og ingefærstekt kylling

lettsyltet agurk, spinat, bønnespirer og speilegg
3.95 (169)
Under 30 min
11 Ingredienser
Bibimbap betyr "mikset ris", og er en populær koreansk rett. Den består som regel av ris, sesongens grønnsaker, marinert kjøtt og egg. Her har vi laget en variant med kylling.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Agurk
½ stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ss
Vann
½ dl
Gulrøtter
2 stk
Bønnespirer
1 pakke
Spinat
100 g
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Egg
2 stk
(Egg)
Skivet kyllingfilet
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
620 kcal
Fett:
11 g
Karbohydrater:
74 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk rester du har i kjøleskapet som topping. Sopp, kål, erter, paprika, eller det du måtte ha lyst på.

 Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og kutt agurken i tynne skiver. Visp sammen 1 ss eddik, 1 ss sukker og ½ dl vann i en bolle. Ha i agurkskivene, og la dem ligge i laken frem til servering.  
 Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Skyll bønnespirene, spinaten, korianderen og chilien. Kutt chilien i skiver.
 Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Ha sesamfrøene over på en liten tallerken. Senk temperaturen til middels varme, og ha litt olje i stekepannen. Knekk eggene i stekepannen, og stek dem i omtrent 3 minutter. Ha speileggene over på en tallerken.
 Tørk av stekepannen fra punkt 4, og varm den opp til høy varme. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ha over soya- og ingefærsausen, og kok opp. 
Fordel risen i to serveringsskåler, og topp den med den lettsyltede agurken, gulrotstrimlene, bønnespirene, spinaten, kyllingen og speileggene. Dryss over chilien og sesamfrøene, og riv over korianderen. 
Vel bekomme!