Svinekoteletter i tomatpesto med ovnsbakt søtpotet, sellerirot og pastinakk med gressløk

Svinekoteletter i tomatpesto med ovnsbakt søtpotet, sellerirot og pastinakk med gressløk

3.97 (89)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Søtpoteter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Gul løk
1 stk
(Selleri)
Svinekoteletter
350 g
Tomatpesto
1 pakke
(Egg, Laktose)
Gressløk
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt fersk timian i pannen mens du steker kjøttet for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 250 grader.
Skrell selleriroten, søtpotetene og pastinakken. Kutt løken, selleriroten, søtpotetene og pastinakken i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 18-20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek svinekotelettene i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middels varme, ha i 1 spiseskje smør og tomatpestoen, og stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper, og bruk en spiseskje til å øse tomatpestoen og smøret over kjøttet mens det steker.
Finhakk gressløken. Vend gressløken inn med de ovnsbakte grønnsakene før servering.
Vel bekomme!