Svinekoteletter i tomatpesto med ovnsbakt søtpotet, sellerirot og pastinakk med gressløk
3.97 (89)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
300 g
Søtpoteter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Gul løk
1 stk
Svinekoteletter
350 g
Tomatpesto
1 pakke
Gressløk
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fersk timian i pannen mens du steker kjøttet for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Skrell selleriroten, søtpotetene og pastinakken. Kutt løken, selleriroten, søtpotetene og pastinakken i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 18-20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek svinekotelettene i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middels varme, ha i 1 spiseskje smør og tomatpestoen, og stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper, og bruk en spiseskje til å øse tomatpestoen og smøret over kjøttet mens det steker.
Finhakk gressløken. Vend gressløken inn med de ovnsbakte grønnsakene før servering.
Vel bekomme!