Kylling tikka masala
med kachumbersalat, raita og basmatirisNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Kylling tikka masala er en indisk familiefavoritt, og servert med den friske kachumbersalaten, er dette en smaksrik og inspirerende middag.
Kylling tikka masala er en indisk familiefavoritt, og servert med den friske kachumbersalaten, er dette en smaksrik og inspirerende middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Basmatiris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
Kremfløte
3 dl
Vann
2 dl
Olje
2–3 ss
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Sitron
½–1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Raita
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1504 kcal
- Fett:
- 89 g
- Karbohydrater:
- 120 g
- Protein:
- 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Del et hvitløksfedd i to, og gni det over brødet når det er ferdigstekt. Det gir en god og mild hvitløkssmak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2–3 ss olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha halvparten av løken i stekepannen, og stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten, og fres det raskt i pannen. Smak gjerne til med mer av pasten. Tilsett 2 dl vann, kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Ha i kremfløten, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Skyll resten av løken godt i kaldt vann slik at den ikke blir så sterk. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomaten og agurken i en serveringsskål, og bland inn chilien, korianderen og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
Server raitaen til retten.
Vel bekomme!