Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus med spagetti og frisk salat
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Eggeplomme
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gulrot
100 g
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Oregano
1 pakke
Passata
1 flaske
Glutenfri spagetti
1 pakke
Kjøttdeig av svin og okse
350 g
Hjertesalat
1 stk
Eple
1 stk
Salt
Pepper
Eggeplomme
1 stk
Olivenolje
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt revet parmesan!
Skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Finhakk løken, og skrell og press hvitløken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og gulrøttene i ca. 4 minutter, eller til løken er blank. Tilsett halvparten av basilikum og oregano-krydderet, og stek videre i ca. 1 minutt under omrøring. Ha i passataen, rør om, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered spagettien som anvist på pakken.
Knekk 1 stk egg, og skill eggeplommen fra eggehviten. Bland kjøttdeigen sammen med eggeplommen, resten av basilikum og oregano-krydderet, 1 klype salt og litt pepper til en deig. Form deigen til små kjøttboller.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttbollene i ca. 5 minutter. Snu kjøttbollene underveis, slik at de får en jevn stekeskorpe. Ha kjøttbollene over i tomatsausen, og la dem koke i sausen i ca. 5 minutter.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt bladene i strimler. Kutt eplet i små terninger. Bland salaten og eplet sammen i en serveringsskål, og vend inn 1 spiseskje olivenolje og litt salt og pepper.
Vel bekomme!