Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus med spagetti og frisk salat

Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus med spagetti og frisk salat

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eggeplomme
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Gulrot
    100 g
    Gul løk
    1/2 stk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Oregano
    1 pakke
    Passata
    1 flaske
    Glutenfri spagetti
    1 pakke
    Kjøttdeig av svin og okse
    350 g
    Hjertesalat
    1 stk
    Eple
    1 stk
    Salt
    Pepper
    Eggeplomme
    1 stk
    Olivenolje
    Olje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Topp retten med litt revet parmesan!

    Skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Finhakk løken, og skrell og press hvitløken.
    Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og gulrøttene i ca. 4 minutter, eller til løken er blank. Tilsett halvparten av basilikum og oregano-krydderet, og stek videre i ca. 1 minutt under omrøring. Ha i passataen, rør om, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Tilbered spagettien som anvist på pakken.
    Knekk 1 stk egg, og skill eggeplommen fra eggehviten. Bland kjøttdeigen sammen med eggeplommen, resten av basilikum og oregano-krydderet, 1 klype salt og litt pepper til en deig. Form deigen til små kjøttboller.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttbollene i ca. 5 minutter. Snu kjøttbollene underveis, slik at de får en jevn stekeskorpe. Ha kjøttbollene over i tomatsausen, og la dem koke i sausen i ca. 5 minutter.
    Kutt enden av hjertesalaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt bladene i strimler. Kutt eplet i små terninger. Bland salaten og eplet sammen i en serveringsskål, og vend inn 1 spiseskje olivenolje og litt salt og pepper.
    Vel bekomme!