Sushibowl med ørret, avokado, sesamfrø, koriander og hjemmelaget ponzusaus
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Akasiehonning
- soyasaus
Laksefilet
600 g
Basmatiris
1 pakke
Agurk
1/2 stk
Avokado
1 stk
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Sushi su
1 pakke
Rødløk
1/2 stk
Reddiker
1 pakke
Squash
1/2 stk
Lime
1/2 stk
Soyasaus
1 dl
Akasiehonning
2 ss
Rød chili
1 stk
Ingefær
1/2 bit
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke så glad i rå fisk? Stek ørretskivene på høy varme i ca 1 minutt på hver side, og mariner dem i ponzusausen i ca 10 minutter før servering.
Skrell og finhakk ingefæren. Finhakk chilien og korianderen. Finriv skallet fra lime (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen soyasausen, akasiehonningen, 1/2 dl vann, ingefæren, halvparten av korianderen og limeskallet i en serveringsskål. Smak til med saften fra limen og chilien.
Tilbered risen som anvist på pakken. Bland inn Sushi Su når risen er ferdigkokt.
Kutt agurken og squashen i strimler, og kutt reddikene i tynne skiver. Del avokadoen i to på langs, fjern stenen, skrap ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i tynne skiver. Finhakk rødløken
Ha risen, fisken og grønnsakene fra punkt 3 i en skål eller i en dyp tallerken. Strø over sesamfrøene og resten av korianderen, og server ponzusausen ved siden av.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist sesamfrøene i 1-2 minutter, til frøene har en gyllen farge. Legg frøene til side på litt kjøkkenpapir.
Skjær fisken i tynne skiver.
Vel bekomme!