Sushibowl med ørret, avokado, sesamfrø, koriander og hjemmelaget ponzusaus

Sushibowl med ørret, avokado, sesamfrø, koriander og hjemmelaget ponzusaus

Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Akasiehonning
    • soyasaus
    Laksefilet
    600 g
    Basmatiris
    1 pakke
    Agurk
    1/2 stk
    Avokado
    1 stk
    Koriander
    1 bunt
    Sesamfrø
    1 pakke
    Sushi su
    1 pakke
    Rødløk
    1/2 stk
    Reddiker
    1 pakke
    Squash
    1/2 stk
    Lime
    1/2 stk
    Soyasaus
    1 dl
    Akasiehonning
    2 ss
    Rød chili
    1 stk
    Ingefær
    1/2 bit
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ikke så glad i rå fisk? Stek ørretskivene på høy varme i ca 1 minutt på hver side, og mariner dem i ponzusausen i ca 10 minutter før servering.

    Skrell og finhakk ingefæren. Finhakk chilien og korianderen. Finriv skallet fra lime (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen soyasausen, akasiehonningen, 1/2 dl vann, ingefæren, halvparten av korianderen og limeskallet i en serveringsskål. Smak til med saften fra limen og chilien.
    Tilbered risen som anvist på pakken. Bland inn Sushi Su når risen er ferdigkokt.
    Kutt agurken og squashen i strimler, og kutt reddikene i tynne skiver. Del avokadoen i to på langs, fjern stenen, skrap ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i tynne skiver. Finhakk rødløken
    Ha risen, fisken og grønnsakene fra punkt 3 i en skål eller i en dyp tallerken. Strø over sesamfrøene og resten av korianderen, og server ponzusausen ved siden av.
    Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist sesamfrøene i 1-2 minutter, til frøene har en gyllen farge. Legg frøene til side på litt kjøkkenpapir.
    Skjær fisken i tynne skiver.
    Vel bekomme!