Glutenfri
Helstekt indrefilet av svin
med fløtepoteter og rødbetesalat med appelsin, spinat og fetaostNy oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Fløtepoteter
400 g
Rødbeter
2 stk
Gul løk
1 stk
Appelsin
1 stk
Spinat
100 g
Fetaost
50 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 563 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk plasthansker, forkle og plastfjøl når du skreller og deler rødbetene, da de gir fra seg mye farge.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Skrell rødbetene og løken. Kutt rødbetene i båter, og løken i ringer på omtrent 2 cm. Skyll appelsinen i kaldt vann, og finriv litt av appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Fordel rødbetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og bland inn det revne appelsinskallet, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til rødbetene er gjennomstekte. Snu på rødbetene en gang i løpet av steketiden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har en jevn stekeskorpe. Krydre kjøttet med salt og pepper. Legg kjøttet på stekebrettet med rødbetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av rødbetenes steketid. Bruk steketermometer hvis du har, kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 68 grader. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i terninger. Skyll spinaten i kaldt vann. Bland spinaten og appelsinbitene med de ferdigstekte rødbetene. Fordel rødbete- og appelsinsalaten på tallerkener, og smuldre fetaosten over.
Vel bekomme!