Soyaglasert laks med frisk mangosalat og middagsris

Soyaglasert laks med frisk mangosalat og middagsris

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Akasiehonning
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • soyasaus
    Laksefilet
    600 g
    Lime
    1 stk
    Sesamfrø
    1 pakke
    Middagsris
    1 pakke
    Mango
    1 stk
    Agurk
    1 stk
    Rødløk
    1 stk
    Tomater
    2 stk
    Koriander
    1 bunt
    Soyasaus
    Olivenolje
    Olje
    Salt
    Akasiehonning
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på høy varme i 2 minutter for mer smak.

    Sett stekeovnen på 180 grader.
    Finriv skallet fra halve limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland 4 ss soyasaus, 1 ss akasiehonning, limeskallet og sesamfrøene i en liten skål.
    Legg fiskestykkene i en skål, og dekk dem med soyamarinaden. La fisken ligge i marinaden frem til den skal stekes.
    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Skrell mangoen, og fjern steinen. Kutt mangoen, agurken, tomatene og rødløken i terninger, og ha alt i en stor serveringsskål. Grovhakk halvparten av korianderen, og vend den inn i salaten. Smak til med saft fra limen, olivenolje, salt og pepper.
    Ta fisken ut av marinaden (ta vare på resten av marinaden). Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek fisken i ca. 1 minutt på hver side. Ha fisken i en ildfast form, og stek den i ovnen i 8-10 minutter.
    Ha soyamarinaden i pannen du brukte til å steke fisken, og tilsett resten av saften fra limen og 1 dl vann. La soyaglacen småkoke i et par minutter til den tykner, og ha den over fisken før servering.
    Pynt tallerkenene med resten av korianderen.
    Vel bekomme!