Ovnsbakt torsk med stekte gulrøtter, eple- og dillvinaigrette og sellerirot- og potetmos
4.1 (148)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Akasiehonning
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
300 g
Mandelpoteter
200 g
Gulrot
400 g
Dill
1 pakke
Eple
1 stk
Sitron
1/2 stk
Torskefilet
350 g
Fiskekrydder
1 pose
Melk
1 dl
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Akasiehonning
1 ss
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle før du ovnsbaker den. Slik blir resultatet bedre!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell selleriroten, og kutt den i grove biter. Skrell potetene. Kok selleriroten og potetene i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i terninger.
Finhakk dillen, og kutt eplet i små terninger. Ha eplet og halvparten av dillen i en serveringsskål, og bland inn saften fra 1/4 stk sitron,1 ss akasiehonning, 2 ss olivenolje og 1/2 dl vann.
Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med fiskekrydderet. Stek fisken i ovnen i 9-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek gulrøttene i 3-4 minutter, til de er gjennomstekte og har fått litt farge. Smak til med saften fra resten av sitronen og litt salt og pepper.
Hell vannet av selleriroten og potetene, og mos grønnsakene sammen med 1 ss smør og 1 dl melk. Smak til med salt og pepper.
Ha resten av dillen i sellerirot- og potetmosen, eller server den ved siden av.
Energiinnhold: 532 kcal. Protein: 39 g. Karbohydrater: 51 g. Fett: 16 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.
Vel bekomme!