Kyllingbryst med stekt brokkoli og spinatrisotto med vårløk, gressløk og Gran Biraghi
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Gul løk
1 stk
Vårløk
1/2 pakke
Gressløk
1/2 pakke
Brokkoli
1/2 stk
Spinat
1 pakke
Risottoris
1 pakke
Hønsebuljong
1/2 pakke
Kyllingbryst
420 g
Gran Biraghi
1/2 pakke
Smør
1 ss
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn 1 ss crème fraîche i risottoen rett før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finhakk den gule løken, vårløken og gressløken. Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme, og stek den gule løken og risottorisen i 1-2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett ca. 4,5 dl vann og hønsebuljongen, og la det hele småkoke i 15-18 minutter. Rør om innimellom.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2-3 minutter. Snu, og stek kyllingen i 1-2 minutter på den andre siden. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 12-15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Skyll stekepannen.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Stek brokkolien i 3-4 minutter, og krydre den med salt.
Vend spinaten inn i risottoen de siste 2 minuttene av risottoens koketid, og tilsett vårløken, gressløken, 1 spiseskje smør og halvparten av Gran Biraghi-osten. Smak til med salt.
La kyllingen hvile i noen minutter før servering. Skjær kyllingen i skiver, og server med resten av Gran Biraghi-osten.
Vel bekomme!