Ovnsbakt brosmefilet med sellerirotpuré og stekt gulrot og purreløk
3.85 (68)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
300 g
Gulrot
400 g
Minipurreløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Brosmefilet
350 g
Sitron
1/2 stk
Olje
Smør
Salt
Melk
1/2 dl
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brosmens smak minner om hummer! Topp retten med finhakket dill for en smak av sommer.
Skrell selleriroten, og kutt den i grove biter. Kok selleriroten i ca. 15 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Skrell gulrøttene. Kutt dem først i to, og kutt dem deretter i staver. Kutt enden av minipurreløken, del den i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Kutt minipurreløken i strimler, og skrell og kutt hvitløken i to.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha 1 ss smør og hvitløken i pannen. Krydre med salt og pepper, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker. Ha fisken, hvitløken og smøret over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Ha 1 ss smør i stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek gulrotstavene i 2-3 minutter, ha i minipurreløken, og stek videre i 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper, og skvis over saften fra den halve sitronen.
Sil vannet av selleriroten, ha den tilbake i kjelen, og la den dampe seg tørr i et lite minutt. Mos selleriroten sammen med 1 ts smør med en stavmikser eller i en blender. Spe på med 1/2 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
Vel bekomme!