Kjøttgryte med mørkokt svinenakke, rødvinssaus, rotgrønnsaker og potetmos
4.04 (145)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Mørkokt svinenakke
700 g
Potetmos
800 g
Rotgrønnsaksmiks
1 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
Gul løk
1 stk
Olje
Vann
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gryten med litt finhakkede urter om du har!
Kutt løken i skiver. Skjær den mørkokte svinenakken i grove skiver. Spar på kraften fra pakken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og rotgrønnsaksmiksen i 2-3 minutter, til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett kjøttet, kraften, rødvinssausen og 1 dl vann. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 minutter, eller til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper før servering.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme under omrøring. Smak til med smør.
Vel bekomme!