Kjøttgryte med mørkokt svinenakke, rødvinssaus, rotgrønnsaker og potetmos

Kjøttgryte med mørkokt svinenakke, rødvinssaus, rotgrønnsaker og potetmos

4.04 (145)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Mørkokt svinenakke
700 g
Potetmos
800 g
(Laktose)
Rotgrønnsaksmiks
1 pakke
(Selleri)
Rødvinssaus
1 pakke
Gul løk
1 stk
Olje
Vann
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gryten med litt finhakkede urter om du har!

Kutt løken i skiver. Skjær den mørkokte svinenakken i grove skiver. Spar på kraften fra pakken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og rotgrønnsaksmiksen i 2-3 minutter, til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett kjøttet, kraften, rødvinssausen og 1 dl vann. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 minutter, eller til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper før servering.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme under omrøring. Smak til med smør.
Vel bekomme!