Kyllinggyros med friske grønnsaker og rømmedressing
Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Fullkornspita
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rømmekolle
1 pakke
Strimlet kyllingfilet
500 g
Crispisalat
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Mais
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft i rømmedressingen for en friskere smak.
Sett stekeovnen på 190 grader.
Skyll crispisalaten, og kutt den i grove biter. Hell laken av maisen. Legg salaten og maisen i separate skåler for servering.
Rens spisspaprikaen. Kutt paprikaen og rødløken i tynne strimler, og skrell og press hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Tilsett paprikaen, rødløken, hvitløken og den tyrkiske kryddermiksen, og stek videre til løken er blank. Smak til med salt og pepper.
Fukt pitabrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 3-4 minutter.
Bland tzatzikikrydderet sammen med rømmekollen i en serveringsskål.
Vel bekomme!