Pannestekt sei med ovnsbakt sellerirot, blomkålpuré og purreløk- og kaperssmør

Pannestekt sei med ovnsbakt sellerirot, blomkålpuré og purreløk- og kaperssmør

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Seifilet
350 g
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Blomkål
1 stk
Minipurreløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kapers
1 glass
Sitron
1/2 stk
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Smør
4 ss
Salt
Pepper
Olje
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt hvitløk i stekepannen sammen med fisken når du steker den for enda bedre smak!

Sett stekeovnen på 250 grader.
Skrell og kutt selleriroten i grove biter. Fordel sellerirotbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek sellerirotbitene i ovnen i 18-20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Del blomkålen i mindre buketter. Kok blomkålen i ca. 10 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Kutt enden av minipurreløken, snitt den i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Finhakk minipurreløken, og skrell og finhakk hvitløken. Sil ut væsken fra glasset med kapers.
Varm opp en kjele med 4 ss smør til middels høy varme. Stek purreløken og hvitløken i 2-3 minutter, og vend inn kapersene. Smak til med saft fra sitronen. La smøret stå på lav varme frem til servering.
Sil vannet av den ferdigkokte blomkålen, og la den dampe seg tørr i kjelen i et lite minutt. Mos blomkålen sammen med 1 ss smør med en stavmikser eller i en blender, og spe på med 1 dl melk til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt. Hold puréen varm på svak varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Skru ned til middels varme, ha i 1 ss smør, og stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
Vel bekomme!