Hjemmelagde kjøttboller i fløtesaus med ertekrem, gulrot og ovnsbakte poteter
3.97 (143)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kjøttdeig
350 g
Poteter
350 g
Gulrot
200 g
Sitruskrydder
1 pakke
Fløtesaus
1 pakke
Grønne erter
250 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Salt
Pepper
Smør
1 ss
Olje
Melk
1/2 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør i ertekremen for en fyldigere smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt hver potet i fire biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbitene i ovnen i 20-25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver.
Bland kjøttdeigen, sitruskrydderet og litt salt og pepper sammen til en jevn deig, og form små boller av deigen. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttbollene i 3-4 minutter, eller til de har en jevn stekeskorpe og er gjennomstekte. Ha fløtesausen over kjøttbollene, kok opp, og ta stekepannen av platen.
Kok opp ca. 5 dl vann med litt salt og 1 ss smør i en kjele. Kok gulrotskivene fra punkt 3 i ca. 5 minutter. Hell deretter av vannet.
Kok opp 0,5 dl melk i en kjele. Ha i ertene, kok dem i et lite minutt, og krydre med litt salt. Mos ertene til en jevn krem med en stavmikser eller i en blender.
Server retten med de rørte tyttebærene.
Vel bekomme!