Karibisk kylling med mango- og agurksalat servert med kokosris med limezest
Ny oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser
Ris kokt i kokosmelk og kylling glasert i mangopuré og limesaft gir deilige, sydhavske assosiasjoner.
Ris kokt i kokosmelk og kylling glasert i mangopuré og limesaft gir deilige, sydhavske assosiasjoner.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Mangochutney
1 glass
Garam masala
1 pakke
Lime
½ stk
Strimlet kyllingfilet
350 g
Kokosmelk
1 liten boks
Jasminris
150 g
Limeskall
1 ts
Koriander
½ bunt
Vann
1½ dl
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 846 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 106 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett halvparten av kokosmelken i mangochutneyblandingen for en mildere saus.
Ha kokosmelken og 1½ dl vann med litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. Sett lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i omtrent 12 minutter. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Smak til den ferdigkokte risen med limeskallet. Bland inn halvparten av korianderen rett før servering.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt agurken i terninger. Bland sammen mangoen, agurken og resten av korianderen i en skål. Smak til med litt olivenolje, saften fra halve limen, litt salt og pepper.
Bland sammen mangochutneyen og garam masala-krydderet i en skål, og smak til med saften fra halve limen og litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe på alle sider. Rør inn mangochutneyblandingen. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek det hele i 2–3 minutter til.
Vel bekomme!