Karibisk kylling med mango- og agurksalat servert med kokosris med limezest

Karibisk kylling med mango- og agurksalat servert med kokosris med limezest

Ny oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser
Ris kokt i kokosmelk og kylling glasert i mangopuré og limesaft gir deilige, sydhavske assosiasjoner.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Mangochutney
    1 glass
    Garam masala
    1 pakke
    Lime
    ½ stk
    Strimlet kyllingfilet
    350 g
    Kokosmelk
    1 liten boks
    Jasminris
    150 g
    Limeskall
    1 ts
    Koriander
    ½ bunt
    Vann
    1½ dl
    Mango
    1 stk
    Agurk
    1 stk
    Koriander
    ½ bunt
    Lime
    ½ stk
    Næringsberegning (per porsjon)
    Energi:
    846 kcal
    Fett:
    26 g
    Karbohydrater:
    106 g
    Protein:
    46 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett halvparten av kokosmelken i mangochutneyblandingen for en mildere saus.

    Ha kokosmelken og 1½ dl vann med litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. Sett lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i omtrent 12 minutter. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Smak til den ferdigkokte risen med limeskallet. Bland inn halvparten av korianderen rett før servering.
    Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt agurken i terninger. Bland sammen mangoen, agurken og resten av korianderen i en skål. Smak til med litt olivenolje, saften fra halve limen, litt salt og pepper.
     Bland sammen mangochutneyen og garam masala-krydderet i en skål, og smak til med saften fra halve limen og litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe på alle sider. Rør inn mangochutneyblandingen. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek det hele i 2–3 minutter til.
    Vel bekomme!