Pannestekt torsk med bacon og ovnsbakt søtpotet, blomkål og grønnkål

Pannestekt torsk med bacon og ovnsbakt søtpotet, blomkål og grønnkål

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    Torskefilet
    350 g
    Søtpoteter
    2 stk
    Blomkål
    1/2 stk
    Banansjalottløk
    1 stk
    Sitruskrydder
    1 pakke
    Grønnkål
    100 g
    Baconterninger
    100 g
    Salt
    Pepper
    Olje
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak til grønnkålen med litt sitronsaft for en friskere smak.

    Sett stekeovnen på 200 grader.
    Skrell og kutt søtpotetene i terninger, og del blomkålen i små buketter. Skrell og kutt banansjalottløken i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet og litt pepper og olje. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
    Fjern de groveste stilkene på grønnkålen, og skyll resten i kaldt vann. Kutt grønnkålen i grove biter, og vend grønnkålbitene i litt olje og salt. Stek grønnkålen på brettet i ovnen, oppå blomkålen og søtpotetene, de siste ca. 10 minuttene av steketiden.
    Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconterningene i 3-5 minutter, til de er gylne og sprø. Legg baconterningene i en serveringsskål.
    Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til full varme. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2-3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
    Vel bekomme!