Pannestekt torsk med bacon og ovnsbakt søtpotet, blomkål og grønnkål
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Torskefilet
350 g
Søtpoteter
2 stk
Blomkål
1/2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Sitruskrydder
1 pakke
Grønnkål
100 g
Baconterninger
100 g
Salt
Pepper
Olje
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til grønnkålen med litt sitronsaft for en friskere smak.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og kutt søtpotetene i terninger, og del blomkålen i små buketter. Skrell og kutt banansjalottløken i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet og litt pepper og olje. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Fjern de groveste stilkene på grønnkålen, og skyll resten i kaldt vann. Kutt grønnkålen i grove biter, og vend grønnkålbitene i litt olje og salt. Stek grønnkålen på brettet i ovnen, oppå blomkålen og søtpotetene, de siste ca. 10 minuttene av steketiden.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconterningene i 3-5 minutter, til de er gylne og sprø. Legg baconterningene i en serveringsskål.
Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til full varme. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2-3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Vel bekomme!