Bakt torsk med stekte gulrøtter, eple- og dillvinaigrette og hvitløksknuste poteter

Bakt torsk med stekte gulrøtter, eple- og dillvinaigrette og hvitløksknuste poteter

4.21 (77)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Torskefilet
    350 g
    Banansjalottløk
    1 stk
    Eple
    1 stk
    Dill
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Poteter
    350 g
    Rødløk
    1/2 stk
    Kapers
    1/2 glass
    Gulrot
    400 g
    Smør
    Olivenolje
    Olje
    Pepper
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek gulrøttene med et knust hvitløksfedd for ekstra smak!

    Sett stekeovnen på 200 grader.
    Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Skrell banansjalottløken, og finhakk den. Finhakk dillen og rødløken, og kutt eplet i små terninger. Bland alt sammen i en skål, og ha i kapersen (uten laken), ønsket mengde saft fra limen, 4 ss olivenolje og 3 ss vann.
    Skjær fisken i porsjonsstykker, krydre den med litt salt og pepper, og topp den med litt olivenolje. Legg fiskestykkene i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 8-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
    Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek gulrøttene i ca. 5 minutter, til de er gylne i fargen. Krydre med litt salt og pepper.
    Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Skrell og press hvitløken. Knus potetene sammen med hvitløken og 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
    578 kcal Protein: 37 g. Karbohydrater: 43 g. Fett: 27 g. *Hvorav mettet fett: 6 g
    Vel bekomme!