Bakt torsk med stekte gulrøtter, eple- og dillvinaigrette og hvitløksknuste poteter
4.21 (77)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Torskefilet
350 g
Banansjalottløk
1 stk
Eple
1 stk
Dill
1 pakke
Lime
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Poteter
350 g
Rødløk
1/2 stk
Kapers
1/2 glass
Gulrot
400 g
Smør
Olivenolje
Olje
Pepper
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gulrøttene med et knust hvitløksfedd for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell banansjalottløken, og finhakk den. Finhakk dillen og rødløken, og kutt eplet i små terninger. Bland alt sammen i en skål, og ha i kapersen (uten laken), ønsket mengde saft fra limen, 4 ss olivenolje og 3 ss vann.
Skjær fisken i porsjonsstykker, krydre den med litt salt og pepper, og topp den med litt olivenolje. Legg fiskestykkene i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 8-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek gulrøttene i ca. 5 minutter, til de er gylne i fargen. Krydre med litt salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Skrell og press hvitløken. Knus potetene sammen med hvitløken og 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
578 kcal
Protein: 37 g. Karbohydrater: 43 g. Fett: 27 g. *Hvorav mettet fett: 6 g
Vel bekomme!