Hvitløkstekte svinekoteletter med poteter, gulrøtter, ertepuré og stekt sopp og løk
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Glutenfri soyasaus
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Svinekoteletter
300 g
Poteter
400 g
Erter
1 pakke
Gulrot
2 stk
Gul løk
1 stk
Aromasopp
100 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Olje
Laktosefritt smør
Salt
Pepper
Glutenfri soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt laktosefritt smør i ertepuréen for en fyldigere smak.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha rikelig med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøttene i punkt 3.
Kok opp 1 dl vann med 1 klype salt. Tilsett ertene når vannet koker, og la dem koke under lokk i 3-4 minutter.
Sil vannet av ertene, men la det være igjen et par spiseskjeer vann. Kjør ertene og vannet sammen med en stavmikser eller i en blender til en glatt puré. Smak til med salt og pepper, og la puréen stå på svak varme frem til servering.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i mindre biter. Kok gulrotbitene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av koketiden.
Kutt aromasoppene og løken i skiver. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek soppen og løken i 3-4 minutter, og tilsett 1 ss glutenfri soyasaus og 1 dl vann. La det hele småkoke i 5-6 minutter. Smak til med pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre svinekotelettene med litt salt og pepper. Skrell hvitløken, og kutt den i båter. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ha hvitløken i pannen med kjøttet, og tilsett litt laktosefritt smør om ønskelig.
Vel bekomme!