Hvitløkstekte svinekoteletter med poteter, gulrøtter, ertepuré og stekt sopp og løk

Hvitløkstekte svinekoteletter med poteter, gulrøtter, ertepuré og stekt sopp og løk

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Glutenfri soyasaus
    • laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • salt
    Svinekoteletter
    300 g
    Poteter
    400 g
    Erter
    1 pakke
    Gulrot
    2 stk
    Gul løk
    1 stk
    Aromasopp
    100 g
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Olje
    Laktosefritt smør
    Salt
    Pepper
    Glutenfri soyasaus
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt laktosefritt smør i ertepuréen for en fyldigere smak.

    Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha rikelig med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøttene i punkt 3.
    Kok opp 1 dl vann med 1 klype salt. Tilsett ertene når vannet koker, og la dem koke under lokk i 3-4 minutter.
    Sil vannet av ertene, men la det være igjen et par spiseskjeer vann. Kjør ertene og vannet sammen med en stavmikser eller i en blender til en glatt puré. Smak til med salt og pepper, og la puréen stå på svak varme frem til servering.
    Skrell gulrøttene, og kutt dem i mindre biter. Kok gulrotbitene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av koketiden.
    Kutt aromasoppene og løken i skiver. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek soppen og løken i 3-4 minutter, og tilsett 1 ss glutenfri soyasaus og 1 dl vann. La det hele småkoke i 5-6 minutter. Smak til med pepper.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre svinekotelettene med litt salt og pepper. Skrell hvitløken, og kutt den i båter. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ha hvitløken i pannen med kjøttet, og tilsett litt laktosefritt smør om ønskelig.
    Vel bekomme!