Pestobakt torsk med risotto, bakte tomater og blomkål

Pestobakt torsk med risotto, bakte tomater og blomkål

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Torskefilet
350 g
Risottoris
1 pakke
Blomkål
1/2 stk
Cherrytomater
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Sitron
1 stk
Rød pesto
1/2 glass
(Nøtter, Laktose)
Hønsebuljong
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt laktosefritt smør i risottoen rett før servering for en mer kremet konsistens.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 2-3 minutter, til løken er blank. Ha i risottorisen, og stek videre i ca. 2 minutter under omrøring. Rør inn 4 dl vann, hønsebuljongen og to klyper salt, og la risottoen småkoke i 15-18 minutter. Etterfyll med mer vann om nødvendig, og rør om av og til slik at risottoen ikke svir seg. Smak til med salt, pepper og litt av saften fra sitronen.
Kutt cherrytomatene i to, og del blomkålen i mindre buketter.
Legg blomkålbukettene og cherrytomatene på et stekebrett med bakepapir. Fordel fisken oppå grønnsakene, og topp fisken med den røde pestoen. Stek grønnsakene og fisken i ovnen i 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Vel bekomme!