Estragon- og hvitløksmarinert kylling med urtepoteter og blomkålris med eple og vårløk
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
900 g
Salsa verde
1 pakke
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
630 g
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Gul løk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Finrevet blomkål
400 g
Finrevet blomkål
200 g
Røde epler
2 stk
Sitron
1 stk
Smør
2 ss
Urtedressing
2 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 653 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene i to omganger for best stekeresultat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Ha salsa verden over de ferdigstekte potetene.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllen og gjennomvarm.
Skrell og finhakk løken. Skyll vårløken, eplene og sitronen. Kutt vårløken i tynne skiver, og kutt eplene i terninger. Riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Tilsett blomkålen, og stek videre i 3–4 minutter. Bland inn vårløken, epleterningene og sitronskallet. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Server urtedressingen til retten.
Vel bekomme!