Estragon- og hvitløksmarinert kylling med urtepoteter og blomkålris med eple og vårløk

Estragon- og hvitløksmarinert kylling med urtepoteter og blomkålris med eple og vårløk

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
900 g
Salsa verde
1 pakke
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
630 g
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Gul løk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Finrevet blomkål
400 g
Finrevet blomkål
200 g
Røde epler
2 stk
Sitron
1 stk
Smør
2 ss
(Melk)
Urtedressing
2 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
653 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek grønnsakene i to omganger for best stekeresultat.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Ha salsa verden over de ferdigstekte potetene.
 Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllen og gjennomvarm.
 Skrell og finhakk løken. Skyll vårløken, eplene og sitronen. Kutt vårløken i tynne skiver, og kutt eplene i terninger. Riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Tilsett blomkålen, og stek videre i 3–4 minutter. Bland inn vårløken, epleterningene og sitronskallet. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. 
Server urtedressingen til retten. 
Vel bekomme!