Asiatisk fiskesuppe med lange, aspargesbønner og gulrotskiver
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Langefilet
250 g
Grønne bønner
1 pakke
Rød chili
1/2 stk
Fiskebuljong
1 pakke
Gulrot
200 g
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
1 stk
Minipurreløk
1 stk
Kokosmelk
1 pakke
Tomatpuré
1 ss
Olje
Pepper
Salt
Vann
2 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta frøene ut av chilien før du finhakker den for en mildere smak på suppen.
Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Kutt purreløken i to, og skyll bitene i kaldt vann. Finhakk purreløken og chilien.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek grønnsakene fra forrige punkt i ca. 2 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 ss tomatpuré, og stek videre i ca. 2 minutter.
Ha i kokosmelken, 2 dl vann og fiskebuljongen, og kok opp. Skru temperaturen ned til lav varme, og la suppen trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Kutt aspargesbønnene i to. Skjær fisken i terninger.
Ha gulrotskivene i suppen, og la dem trekke i ca. 3 minutter. Ha deretter i aspargesbønnene og fisken, og la suppen trekke i 3-5 minutter, til fisken og grønnsakene er gjennomkokte.
Vel bekomme!