Ytrefilet av svin med kremet sopp servert med ovnsbakte poteter og grønnkål
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Nyt denne retten en dag du har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, kremet sopp og frisk grønnkål er skikkelig hverdagsluksus.
Nyt denne retten en dag du har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, kremet sopp og frisk grønnkål er skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Poteter
900 g
Smør
3 ss
Soyasaus
3 ss
Ytrefilet av svin
850 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
400 g
Lett crème fraîche
300 g
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Sjalottløk
1 stk
Grønnsaksmiks med grønnkål
400 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 437 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 32 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer i kjøttet hvis du har. Stek kjøttet til det har 65 grader i kjernetemperatur. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til temperaturen er 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene, og ha dem i en ildfast form. Hvis de er store, kan du dele dem i to for å korte ned på steketiden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og trykk potetene litt flate med baksiden av en skje. Fordel 3 ss smør og 3 ss soyasaus over potetene. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter til, til de er gylne og sprø i kantene.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell og finhakk all sjalottløken. Børst jord av soppen, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt smør og halvparten av sjalottløken, og stek videre i 3–4 minutter til, til soppen og sjalottløken er gyllen. Tilsett crème fraîchen, oksebuljongen og 2 dl vann. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med grovkvernet pepper.
Varm opp den samme stekepannen som du stekte kjøttet i til middels varme, og ha i litt olje. Stek resten av sjalottløken i omtrent 3 minutter, til den er gyllen. Tilsett grønnsaksmiksen, og la det steke i 3–4 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolien er mør. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!