Ytrefilet av svin med kremet sopp servert med ovnsbakte poteter og grønnkål

Ytrefilet av svin med kremet sopp servert med ovnsbakte poteter og grønnkål

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Nyt denne retten en dag du har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, kremet sopp og frisk grønnkål er skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Poteter
900 g
Smør
3 ss
(Melk)
Soyasaus
3 ss
Ytrefilet av svin
850 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
400 g
Lett crème fraîche
300 g
(Melk, Laktose)
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Sjalottløk
1 stk
Grønnsaksmiks med grønnkål
400 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
437 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
32 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet hvis du har. Stek kjøttet til det har 65 grader i kjernetemperatur. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til temperaturen er 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll potetene, og ha dem i en ildfast form. Hvis de er store, kan du dele dem i to for å korte ned på steketiden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og trykk potetene litt flate med baksiden av en skje. Fordel 3 ss smør og 3 ss soyasaus over potetene. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter til, til de er gylne og sprø i kantene.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Skrell og finhakk all sjalottløken. Børst jord av soppen, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt smør og halvparten av sjalottløken, og stek videre i 3–4 minutter til, til soppen og sjalottløken er gyllen. Tilsett crème fraîchen, oksebuljongen og 2 dl vann. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med grovkvernet pepper.  
 Varm opp den samme stekepannen som du stekte kjøttet i til middels varme, og ha i litt olje. Stek resten av sjalottløken i omtrent 3 minutter, til den er gyllen. Tilsett grønnsaksmiksen, og la det steke i 3–4 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolien er mør. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!