Teriyakiglasert svinenakke med stekt hjertesalat og reddiker

Teriyakiglasert svinenakke med stekt hjertesalat og reddiker

3.82 (62)
Under 20 min
7 Ingredienser
Saftig, teriyakiglasert svinenakke og stekt hjertesalat med en nøtteaktig smak, er en inspirerende rett alle vil like.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Svinenakke
400 g
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Vann
½ dl
Hjertesalat
1 stk
Reddiker
1 bunt
Lime
1 stk
Jasminris
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
825 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne den stekte hjertesalaten med litt finhakket koriander!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Ta stekepannen av varmen. Ha kjøttet over i en ildfast form. Kok ut stekepannen med ½ dl vann, teriyakisausen og sesamfrøene. Ha sjyen over i den ildfaste formen, og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek kjøttet i ovnen i 6–8 minutter. La kjøttet hvile i 3–4 minutter før servering.
Kutt hjertesalaten i to på langs, skyll den i kaldt vann og tørk den med tørkepapir. Skyll reddikene og kutt dem i båter. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hjertesalaten med snittflaten ned, i omtrent 3–4 minutter, til hjertesalaten har fått en gyllen stekeskorpe. Ha i reddikene og stek alt videre i 2–3 minutter. Krydre grønnsakene med litt salt og pepper. Smak til med saften fra halve limen. 
Del resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!