Mørkokte svinekjaker i peppersaus med ovnsbakt knutekål servert med smørstekte kantareller

Mørkokte svinekjaker i peppersaus med ovnsbakt knutekål servert med smørstekte kantareller

4.38 (91)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Knutekål
1 stk
Mørkokte svinekjaker
350 g
Peppersaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Spinat
100 g
Kantareller
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
533 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
34 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finhakket hvitløk, sitronskall (kun det gule) og urter med grønnsakene for ekstra smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader.
 Del potetene i to, og skrell og del knutekålen i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. 
 Ha svinekjakene, kraften i pakken og peppersausen i en kjele. Kok opp under lokk, og la kjøttet trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. Vend inn spinaten mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper. 
 Rens kantarellene for jord, og riv dem i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kantarellene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!