Mørkokte svinekjaker i peppersaus med ovnsbakt knutekål servert med smørstekte kantareller
4.38 (91)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Knutekål
1 stk
Mørkokte svinekjaker
350 g
Peppersaus
1 pakke
Spinat
100 g
Kantareller
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 533 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 34 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket hvitløk, sitronskall (kun det gule) og urter med grønnsakene for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Del potetene i to, og skrell og del knutekålen i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Ha svinekjakene, kraften i pakken og peppersausen i en kjele. Kok opp under lokk, og la kjøttet trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. Vend inn spinaten mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.
Rens kantarellene for jord, og riv dem i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kantarellene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!