Ovnsbakte kyllinglår og krydderpoteter med barbecuesaus, maiskrem og smørstekt squash

Ovnsbakte kyllinglår og krydderpoteter med barbecuesaus, maiskrem og smørstekt squash

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Sør-Amerikanske smaker trigger smaksløkene. Pikant hvitløk, søt mais og salt squash i fin harmoni med sprø og saftige kyllinglår med barbecuesaus.

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
900 g
Paprikakrydder
1 pakke
Overlår av kylling med black garlic-marinade
800 g
Overlår av kylling med black garlic-marinade
500 g
Barbecuesaus
2 pakke
(Fisk, Sennep, Bygg)
Mais
2 pakke
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Melk
1 dl
Squash
2 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Smør
4 ss
(Melk)
Soyasaus
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
704 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt squashen i staver, og stek den i ovnen sammen med potetene om du heller foretrekker det.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Del potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og paprikakrydderet. Stek potetene og kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, til potetene er gjennomstekte. Vend kyllingen i barbecuesausen før servering.
Sil laken av maisen. Skrell og finhakk hvitløken. Ha maisen, hvitløken og 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og la det småkoke i 2 minutter. Kjør maisen til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 
 Kutt squashen i store terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 4 ss smør. Stek smøret til det er nøttebrunt. Tilsett 2 ss soyasaus og squashen, og stek det hele i 2–3 minutter. Smak til med chiliflakene, salt og pepper.
Vel bekomme!