Tomatgryte med urtebakte poteter og aioli
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
En velsmakende tomatisert sensommergryte med masse grønnsaker, sammen med sprø ovnsbakte poteter som du kan dyppe i aiolien.
En velsmakende tomatisert sensommergryte med masse grønnsaker, sammen med sprø ovnsbakte poteter som du kan dyppe i aiolien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Småpoteter
300 g
Urtemiks
1 pakke
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Purre
½ stk
Tomatpuré
20 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kremfløte
1 dl
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Kikerter
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Appelsin
½ stk
Vann
1½ dl
Kruspersille
1 bunt
Aioli
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1169 kcal
- Fett:
- 87 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du safran liggende? Tilsett gjerne 1 ts for en dypere smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i to. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, ønsket mengde av urtemiksen, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–30 minutter.
Skrell løken og gulroten, og kutt dem i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Kutt purren i to på langs, skyll den godt i kaldt vann, og kutt halvparten av den i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll appelsinen godt i kaldt vann, og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og purren i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen, dill- og sennepskrydderet og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i 1½ dl vann, 1 dl av fløten, grønnsaksbuljongen, kikertene, de hakkede tomatene og litt av persillen. La gryten småkoke i 15–20 minutter. Smak til med saften fra halvparten av appelsinen, litt chiliflak, salt og pepper.
Topp tomatgryten med litt chiliflak, det revne appelsinskallet og resten av persillen, og server de urtebakte potetene og aiolien til retten.
Vel bekomme!