Karbonader med ovnsbakt spisspaprika, tzatziki og potetbåter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
700 g
Spisspaprika
2 stk
Agurk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Karbonader med grønnsaker
720 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 595 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til tzatzikien med litt finhakket persille eller mynte hvis dere har.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i båter, og rens og kutt paprikaene i grove biter. Fordel potetene og paprikaene på hvert sitt stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter, og paprikaene i 15–20 minutter.
Skyll agurken. Grovriv den på et rivjern, og klem ut så mye vann som mulig med hendene. Ha agurken i en serveringsskål. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen yoghurten og agurken i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og hvitløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Vel bekomme!