Karbonader med ovnsbakt spisspaprika, tzatziki og potetbåter

Karbonader med ovnsbakt spisspaprika, tzatziki og potetbåter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
700 g
Spisspaprika
2 stk
Agurk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Karbonader med grønnsaker
720 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
595 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til tzatzikien med litt finhakket persille eller mynte hvis dere har.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i båter, og rens og kutt paprikaene i grove biter. Fordel potetene og paprikaene på hvert sitt stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter, og paprikaene i 15–20 minutter.  
Skyll agurken. Grovriv den på et rivjern, og klem ut så mye vann som mulig med hendene. Ha agurken i en serveringsskål. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen yoghurten og agurken i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og hvitløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Vel bekomme!