Butter chicken med kokosmelk, basmatiris, frisk salat og mangochutney

Butter chicken med kokosmelk, basmatiris, frisk salat og mangochutney

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Basmatiris
270 g
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Skivet kyllingfilet
600 g
Tomatpuré
1 ss
Butter chicken-paste
½–1 glass
Kokosmelk
1 stor boks
Smør
2 ss
(Melk)
Mangochutney
2 glass
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
817 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
95 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland et glass butter chicken-paste og 2 dl yoghurt naturell eller crème fraîche i en skål. Vend kyllingen i blandingen, og la den ligge og marinere i kjøleskapet over natten.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt, til den har fått litt farge. Ha kyllingen over på en tallerken. Stek løken og tomatpuréen i 3–4 minutter. Ha kyllingen tilbake i stekepannen sammen med hvitløken og ønsket mengde av butter chicken-pasten. Start med litt, og smak til underveis. Tilsett kokosmelken, og la det småkoke i 10 minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper.
 Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salaten i grove biter. Skyll agurken og eplet, og kutt dem i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. Kutt sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over salaten.
Server resten av sitronbåtene og mangochutney til retten.
Vel bekomme!