Butter chicken med kokosmelk, basmatiris, frisk salat og mangochutney
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Basmatiris
270 g
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Skivet kyllingfilet
600 g
Tomatpuré
1 ss
Butter chicken-paste
½–1 glass
Kokosmelk
1 stor boks
Smør
2 ss
Mangochutney
2 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 817 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 95 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland et glass butter chicken-paste og 2 dl yoghurt naturell eller crème fraîche i en skål. Vend kyllingen i blandingen, og la den ligge og marinere i kjøleskapet over natten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt, til den har fått litt farge. Ha kyllingen over på en tallerken. Stek løken og tomatpuréen i 3–4 minutter. Ha kyllingen tilbake i stekepannen sammen med hvitløken og ønsket mengde av butter chicken-pasten. Start med litt, og smak til underveis. Tilsett kokosmelken, og la det småkoke i 10 minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salaten i grove biter. Skyll agurken og eplet, og kutt dem i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. Kutt sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over salaten.
Server resten av sitronbåtene og mangochutney til retten.
Vel bekomme!