Kveite med sitronbakt brokkoli, potetmos og soyasmør

Kveite med sitronbakt brokkoli, potetmos og soyasmør

Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
700 g
Smør
2 ss
(Melk)
Melk
2 dl
(Melk)
Brokkoli
1 stk
Gul løk
2 stk
Sitron
½ stk
Kveitefilet m/skinn
675 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
510 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
37 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til potetmosen med litt muskatnøtt.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter. Klem saften fra den halve sitronen over brokkolien de siste 5 minuttene av steketiden.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre kveitefileten med salt og pepper, og legg den med skinnsiden opp i en ildfast form. Ha over litt olje, og stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Dra av skinnet før servering.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 4 ss smør. Stek smøret i omtrent 2 minutter, til det har fått en gyllen farge. Tilsett 2 ss soyasaus, og skru av varmen.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 2 ss smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!