Kveite med sitronbakt brokkoli, potetmos og soyasmør
Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
700 g
Smør
2 ss
Melk
2 dl
Brokkoli
1 stk
Gul løk
2 stk
Sitron
½ stk
Kveitefilet m/skinn
675 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 510 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 37 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt muskatnøtt.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter. Klem saften fra den halve sitronen over brokkolien de siste 5 minuttene av steketiden.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre kveitefileten med salt og pepper, og legg den med skinnsiden opp i en ildfast form. Ha over litt olje, og stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Dra av skinnet før servering.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 4 ss smør. Stek smøret i omtrent 2 minutter, til det har fått en gyllen farge. Tilsett 2 ss soyasaus, og skru av varmen.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 2 ss smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!