Rød vegetarcurry med røde linser og grønnsaker

Rød vegetarcurry med røde linser og grønnsaker

3.88 (121)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
Lett kokosmelk
1 boks
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Rødløk
1 stk
Røde linser
1 pakke
Vårløk
1/2 pakke
Lime
1 stk
Blomkål
1 stk
Koriander
0,5 bunt
Currypaste
1/2 glass
Gul paprika
1 stk
Cherrytomater
1/2 pakke
Salt
Pepper
Melk
1 dl
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en ekstra spennende vri på retten kan det tilsettes druer eller ananas i curryen!

Sett stekeovnen på 250 grader.
Ha linsene i en kjele, og dekk dem med vann. Tilsett 1 klype salt, og la linsene småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
Del blomkålen i mindre buketter. Rens paprikaen, og kutt den og rødløken i strimler.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 2 i ca. 5 minutter. Tilsett cherrytomatene, kokosmelken og 1 dl melk, og smak til med currypasten. Kok opp, skru ned temperaturen til middels, og la curryen trekke i ca. 5 minutter. Smak til med saften fra halvparten av limen og salt og pepper.
Varm langbrødene i ovnen i 3-4 minutter. Skjær brødene i to før servering.
Grovhakk vårløken og korianderen. Kutt den andre halvparten av limen i båter. Topp retten med vårløken og korianderen og server med limebåtene.
Næringsinnholdet er beregnet med 0,5 pk langbrød i tillegg til å halvere kokosmelken og erstatte den med 2 dl melk (3 dl tilsammen i oppskrift)
590 kcal Protein: 32 g. Karbohydrater: 77 g. Fett: 13 g. *Hvorav mettet fett: 9 g.
Vel bekomme!