Kyllingbryst med pastinakk- og potetmos, bakte rødbeter og rosenkål og løksjy
4.16 (128)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Kyllingbryst
300 g
Pastinakk
200 g
Rosenkål
200 g
Sitruskrydder
1 pakke
Rødbete
1 stk
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk
1 dl
Gul løk
1 stk
Olje
Smør
Salt
Pepper
Soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt malt muskatnøtt i pastinakk- og potetmosen for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell pastinakken og potetene. Kutt pastinakken i mindre biter. Kok pastinakken og potetene i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødbetene i grove biter, og kutt hver rosenkål i to. Ha rødbetene og rosenkålen i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side, og krydre med sitruskrydderet, salt og pepper. Stek kyllingen i den ildfaste formen sammen med grønnsakene fra punkt 3 de siste 10-15 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Kutt løken i tynne strimler. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, til den er gyllenbrun, og tilsett 2 dl vann og 2 ss soyasaus. Kok opp, og la sjyen småkoke til resten av retten er ferdig.
Sil vannet av den ferdigkokte pastinakken og potetene, og mos grønnsakene sammen med 1 ss smør og 1 dl melk. Spe på med mer melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper rett før servering.
580 kcal
Protein: 45 g. Karbohydrater: 52 g. Fett: 18 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.
Vel bekomme!