Kyllingbryst med pastinakk- og potetmos, bakte rødbeter og rosenkål og løksjy

Kyllingbryst med pastinakk- og potetmos, bakte rødbeter og rosenkål og løksjy

4.16 (128)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • soyasaus
    Kyllingbryst
    300 g
    Pastinakk
    200 g
    Rosenkål
    200 g
    Sitruskrydder
    1 pakke
    Rødbete
    1 stk
    Mandelpoteter
    400 g
    Lettmelk
    1 dl
    Gul løk
    1 stk
    Olje
    Smør
    Salt
    Pepper
    Soyasaus
    2 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt malt muskatnøtt i pastinakk- og potetmosen for ekstra smak!

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell pastinakken og potetene. Kutt pastinakken i mindre biter. Kok pastinakken og potetene i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte.
    Skrell og kutt rødbetene i grove biter, og kutt hver rosenkål i to. Ha rødbetene og rosenkålen i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side, og krydre med sitruskrydderet, salt og pepper. Stek kyllingen i den ildfaste formen sammen med grønnsakene fra punkt 3 de siste 10-15 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomstekt.
    Kutt løken i tynne strimler. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, til den er gyllenbrun, og tilsett 2 dl vann og 2 ss soyasaus. Kok opp, og la sjyen småkoke til resten av retten er ferdig.
    Sil vannet av den ferdigkokte pastinakken og potetene, og mos grønnsakene sammen med 1 ss smør og 1 dl melk. Spe på med mer melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper rett før servering.
    580 kcal Protein: 45 g. Karbohydrater: 52 g. Fett: 18 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.
    Vel bekomme!