Sitronpanerte svineschnitzler med mandelpotetpuré, sitron og kryddersmør med erter og løk
4.19 (75)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- plastfolie (kan sløyfes)
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk
1 ½ dl
Smør
1 ss
Egg
1 stk
Panering
1 pakke
Sitron
½ stk
Svineskiver
300 g
Hvetemel
1 dl
Gul løk
½ stk
Kryddersmør
1 pakke
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1235 kcal
- Fett:
- 71 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk i kryddersmøret for mer smak.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1 ½ dl melk, litt og litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med litt salt rett før servering.
Knekk egget i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Ha omtrent 1 dl hvetemel i en annen skål. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Bland sitronskallet sammen med paneringen, og fordel sitronpaneringen utover en tallerken.
Ha litt plastfolie rundt hver svineskive, og bruk en kjevle til å banke kjøttet litt flatere. Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Vend kjøttet først i hvetemelet, så i egget og til slutt i paneringen. La schnitzlene ligge på en tallerken i 2–3 minutter før de skal stekes. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt.
Skrell og finhakk den halve løken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha 1 ss av kryddersmøret i kjelen. Stek løken i kjelen i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett ertene og resten av kryddersmøret, og la det hele stå på lav varme frem til servering.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til schnitzlene.
Vel bekomme!