Falafel med asiatisk mango- og rødkålsalat toppet med Sriracha-saus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Sprø falafler med et lite sting fra Sriracha-saus i kombinasjon med en søt og frisk mangosalat er skikkelig godt.
Sprø falafler med et lite sting fra Sriracha-saus i kombinasjon med en søt og frisk mangosalat er skikkelig godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
Srirachasaus
1 pakke
Falafelmiks
½ pakke
Koriander
½ bunt
Sesamfrø
1 pakke
Mango
1 stk
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Finsnittet rødkål
200 g
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 505 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend Siracha-sausen sammen med litt majones eller yoghurt for en mildere smak!
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30–60 sekunder, til de er gylne. Ha dem over i en skål.
Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken, men tilsett ½ dl mer vann. Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø.
Skyll, tørk og finhakk korianderen. Skrell mangoen og kutt den i terninger. Finhakk vårløken og chilien. Bland rødkålen, mangoen, vårløken, chilien, korianderen, sesamfrøene og teriyakisausen sammen i en serveringsskål. Smak til med saft fra limen.
Server Sriracha-sausen til falaflene. NB! Sriracha-sausen er sterk, se tipset hvis du ikke liker sterk mat.
Vel bekomme!