Falafel med asiatisk mango- og rødkålsalat toppet med Sriracha-saus

Falafel med asiatisk mango- og rødkålsalat toppet med Sriracha-saus

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Sprø falafler med et lite sting fra Sriracha-saus i kombinasjon med en søt og frisk mangosalat er skikkelig godt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
Srirachasaus
1 pakke
Falafelmiks
½ pakke
Koriander
½ bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Mango
1 stk
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Finsnittet rødkål
200 g
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
505 kcal
Fett:
10 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend Siracha-sausen sammen med litt majones eller yoghurt for en mildere smak!

Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30–60 sekunder, til de er gylne. Ha dem over i en skål.
 Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken, men tilsett ½ dl mer vann. Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø. 
 Skyll, tørk og finhakk korianderen. Skrell mangoen og kutt den i terninger. Finhakk vårløken og chilien. Bland rødkålen, mangoen, vårløken, chilien, korianderen, sesamfrøene og teriyakisausen sammen i en serveringsskål. Smak til med saft fra limen.
Server Sriracha-sausen til falaflene. NB! Sriracha-sausen er sterk, se tipset hvis du ikke liker sterk mat.
Vel bekomme!