Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Kjøttdeig av svin
350 g
Mandelpoteter
400 g
Gul løk
1/2 stk
Seterrømme
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Eple
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Aromasopp
100 g
Vann
Melk
1-1,5 dl
Smør
1 ss
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp potetmosen med litt revet ost før du steker formen i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell mandelpotetene. Ha potetene i en kjele og dekk dem med vann. Kok potene på middels varme i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Finhakk løken, og kutt soppen i båter. Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 1-2 minutter, ha i løken og soppen, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett seterrømmen, hønsebuljongen og 1,5 dl vann, og kok opp. La blandingen småkoke i 6-7 minutter, og smak til med salt og pepper.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salatbladene i strimler, og kutt tomaten og eplet i terninger. Bland alt sammen i en serveringsskål.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1-1,5 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Krydre med salt og pepper.
Hell kjøttgryten i en ildfast form, og topp med potetmosen. Stek formen i ovnen i 10-15 minutter.
Vel bekomme!