Ovnsbakt kylling med rødvinssaus, knuste krydderpoteter og stekt gulrot

Ovnsbakt kylling med rødvinssaus, knuste krydderpoteter og stekt gulrot

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Kyllingbryst
420 g
Rødvinssaus
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Gul løk
1 stk
Gulrot
200 g
Olje
Olivenolje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt revet parmesan over de knuste krydderpotetene.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Kutt løken i skiver, og skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 1-2 minutter, til løken er blank. Ha i rødvinssausen, kok opp, og la sausen småkoke frem til servering.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek gulrotskivene i 3-4 minutter. Krydre med salt.
Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Knus potetene lett sammen med en gaffel, og bland inn sitruskrydderet og litt olivenolje.
La kyllingen hvile i et par minutter når den er ferdigstekt. Skjær kyllingen i tynne skiver før servering.
Vel bekomme!