Pannestekt kyllinglårfilet med potetmos, kjørvelolje og stekt blomkål
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjørvel
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
5 ss
Potetmos
500 g
Blomkål
1 stk
Grønnkål
50 g
Kyllinglårfilet
400 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 605 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for mer smak.
Skrell og grovhakk hvitløken. Ha hvitløken, kjørvelen, saften fra den halve sitronen og 5 ss olivenolje i et litermål, og kjør blandingen jevn med en stavmikser.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmosen i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Del blomkålen i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen og grønnkålen i 4–5 minutter. Krydre med litt salt og pepper. Ha grønnsakene over i en skål, og hold dem varme frem til servering.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kyllingen i 3–5 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper underveis. Skjær kyllingen i skiver før servering.
Vel bekomme!