Pannestekt kyllinglårfilet med potetmos, kjørvelolje og stekt blomkål

Pannestekt kyllinglårfilet med potetmos, kjørvelolje og stekt blomkål

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjørvel
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
5 ss
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Blomkål
1 stk
Grønnkål
50 g
Kyllinglårfilet
400 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
605 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for mer smak.

Skrell og grovhakk hvitløken. Ha hvitløken, kjørvelen, saften fra den halve sitronen og 5 ss olivenolje i et litermål, og kjør blandingen jevn med en stavmikser.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmosen i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Del blomkålen i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen og grønnkålen i 4–5 minutter. Krydre med litt salt og pepper. Ha grønnsakene over i en skål, og hold dem varme frem til servering. 
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kyllingen i 3–5 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper underveis. Skjær kyllingen i skiver før servering. 
Vel bekomme!