Tyrkisk køfte med tomatsalat, bulgur og paprikasaus

Tyrkisk køfte med tomatsalat, bulgur og paprikasaus

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Med denne retten kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt middelhavet. En autentisk matopplevelse.

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kjøttdeig
850 g
Tyrkisk krydder
2 pakke
Panko
½ pakke
(Soya, Hvete)
Kruspersille
½ pakke
Ajvar
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Paprikasaus
2 pakke
(Melk, Laktose)
Salt
1 ts
Bulgur
250 g
(Hvete)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
2 pakke
Rødløk
1 stk
Tomater
4 stk
Kruspersille
½ pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
2 ss
Salt
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
549 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen ved 220 grader i omtrent 10 minutter. Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller som ofte inneholder hvitløk og friske urter.

Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg.
Vend sammen kjøttdeigen, 1 ts salt, det tyrkiske krydderet, pankoen og persillestilkene. Bland alt sammen til en jevn deig, form deigen til litt store kjøttboller og klem dem litt flate (se tips). Varm opp en stekepanne til høy varme og tilsett litt olje. Stek kjøttbollene til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn ajvarsausen og paprikasausen, og kok opp. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Ha buljongen i kokevannet.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin om du har det. Legg rødløken i en sil, og vend inn ½ ts salt. La rødløken trekke i 5 minutter, og skyll den deretter i kaldt vann. Kutt tomatene i terninger. Bland sammen rødløken, tomatene, persillebladene, 2 ss olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
Vel bekomme!