Kylling i hoisinsaus med syrlig kålsalat og sesamris

Kylling i hoisinsaus med syrlig kålsalat og sesamris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten er en god kombinasjon av den søte, litt pikante hoisinsausen, ofte brukt i Kina, og en syrlig kålsalat som fungerer som en kontrast til sødmen.

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
Jasminris
400 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Gulrøtter
2 stk
Agurk
1 stk
Finsnittet hodekål
250 g
Koriander
1 bunt
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Sukker
2 ss
Salt
1 ts
Kyllingfilet
900 g
Hoisinsaus
2 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
1 stk
Soyasaus
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
475 kcal
Fett:
8 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt fersk eller syltet ingefær i kålsalaten, og tilsett litt chiliflak om du ønsker en sterkere rett. Noen dråper sesamolje smaker også godt i salaten.

 Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Bland frøene inn i den ferdigkokte risen. 
 Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Kutt agurken i tynne strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Ha gulrøttene, agurken, hodekålen og korianderen i en salatbolle. Bland sammen 4 ss eddik, 2 ss sukker og 1 ts salt i en skål. Bland dressingen inn med grønnsakene. La kålsalaten stå på benken frem til servering.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter på hver side, til den er gyllen. Bland sammen hoisinsausen, saften fra limen og 2 ss soyasaus i en skål. Hell sausen over kyllingen mot slutten av steketiden. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den i skiver.
Vel bekomme!