Kylling i hoisinsaus med syrlig kålsalat og sesamris
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten er en god kombinasjon av den søte, litt pikante hoisinsausen, ofte brukt i Kina, og en syrlig kålsalat som fungerer som en kontrast til sødmen.
Denne retten er en god kombinasjon av den søte, litt pikante hoisinsausen, ofte brukt i Kina, og en syrlig kålsalat som fungerer som en kontrast til sødmen.
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
Jasminris
400 g
Sesamfrø
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Agurk
1 stk
Finsnittet hodekål
250 g
Koriander
1 bunt
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Sukker
2 ss
Salt
1 ts
Kyllingfilet
900 g
Hoisinsaus
2 pakke
Lime
1 stk
Soyasaus
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 475 kcal
- Fett:
- 8 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fersk eller syltet ingefær i kålsalaten, og tilsett litt chiliflak om du ønsker en sterkere rett. Noen dråper sesamolje smaker også godt i salaten.
Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Bland frøene inn i den ferdigkokte risen.
Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Kutt agurken i tynne strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Ha gulrøttene, agurken, hodekålen og korianderen i en salatbolle. Bland sammen 4 ss eddik, 2 ss sukker og 1 ts salt i en skål. Bland dressingen inn med grønnsakene. La kålsalaten stå på benken frem til servering.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter på hver side, til den er gyllen. Bland sammen hoisinsausen, saften fra limen og 2 ss soyasaus i en skål. Hell sausen over kyllingen mot slutten av steketiden. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den i skiver.
Vel bekomme!