Urtemarinert ytrefilet av svin med sellerirotpuré, ovnsbakte poteter med grønnkål og eple, og peppersaus
4.21 (130)
Under 45 min
8 Ingredienser
Vi er glade for å kunne sende ut høykvalitetskjøtt fra Prima Jæren. Prøv denne retten med urtemarinert ytrefilet av svin med grønnkål, eple og deilig peppersaus.
Vi er glade for å kunne sende ut høykvalitetskjøtt fra Prima Jæren. Prøv denne retten med urtemarinert ytrefilet av svin med grønnkål, eple og deilig peppersaus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
Lettmelk
½–1 dl
Smør
½ ss
Urtemarinert ytrefilet av svin
400 g
Peppersaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 629 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 69 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt selleriroten i biter, og stek den i ovnen sammen med potetene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire jevnstore biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Vend eplebåtene og grønnkålen inn med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes steketid.
Skrell og kutt selleriroten i jevnstore biter. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt. Sil vannet av selleriroten, ha den tilbake i kjelen, og kjør den til en puré sammen med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skjær kjøttet i 4 jevnstore stykker, og press det forsiktig litt sammen. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 3 minutter før servering.
Ha peppersausen i stekepannen du stekte kjøttet i, og varm den opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!