Urtemarinert ytrefilet av svin med sellerirotpuré, ovnsbakte poteter med grønnkål og eple, og peppersaus

Urtemarinert ytrefilet av svin med sellerirotpuré, ovnsbakte poteter med grønnkål og eple, og peppersaus

4.21 (130)
Under 45 min
8 Ingredienser
Vi er glade for å kunne sende ut høykvalitetskjøtt fra Prima Jæren. Prøv denne retten med urtemarinert ytrefilet av svin med grønnkål, eple og deilig peppersaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Lettmelk
½–1 dl
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Urtemarinert ytrefilet av svin
400 g
Peppersaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
629 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
54 g
Protein:
69 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt selleriroten i biter, og stek den i ovnen sammen med potetene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i fire jevnstore biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Vend eplebåtene og grønnkålen inn med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes steketid.
 Skrell og kutt selleriroten i jevnstore biter. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt. Sil vannet av selleriroten, ha den tilbake i kjelen, og kjør den til en puré sammen med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.   
Skjær kjøttet i 4 jevnstore stykker, og press det forsiktig litt sammen. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 3 minutter før servering.  
Ha peppersausen i stekepannen du stekte kjøttet i, og varm den opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!