Hjemmelaget bolognese med fullkornspasta

Hjemmelaget bolognese med fullkornspasta

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fullkornslinguine
400 g
(Hvete)
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gul løk
1 stk
Karbonadedeig
500 g
Oregano
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Moste tomater
700 ml
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
581 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
85 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek litt finhakket hvitløk med karbonadedeigen for ekstra smak!

Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene og kutt bort skallet på selleriroten. Grovriv gulrøttene og selleriroten på et rivjern. Skrell og finhakk løken. Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp karbonadedeigen med en stekespade, og tilsett løken, gulrøttene og selleriroten. Stek videre i 3–4 minutter, eller til karbonadedeigen er gjennomstekt. Tilsett basilikum- og oreganokrydderet, buljongen og de moste tomatene. La sausen småkoke i 3–4 minutter, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!