Ytrefilet av svin med ovnsbakte poteter, kokt brokkoli og steinsoppsaus

Ytrefilet av svin med ovnsbakte poteter, kokt brokkoli og steinsoppsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
Møre ytrefiletbiffer av svin med ovnsbakte poteter, dampet brokkoli og vår smakfulle steinsoppsaus, er lettvint hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Ytrefilet av svin i skiver
350 g
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
633 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
37 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Steinsoppsausen kan også varmes i vannbad. Kok opp en kjele med vann, og la sausen trekke (i posen) i vannet i omtrent 10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. 
Hell steinsoppsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring (se tips).
Vel bekomme!