Laksefilet med potetmos og teriyakisaus, ovnsbakt grønnkål og pastinakk

Laksefilet med potetmos og teriyakisaus, ovnsbakt grønnkål og pastinakk

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Pastinakk
1 stk
Grønnkål
100 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
813 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til teriyakisausen med litt lime eller sitron.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt pastinakken i fire på langs. Fordel pastinakken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pastinakken midt i ovnen i 7–8 minutter.
 Skru ned temperaturen på stekeovnen til 200 grader. Ta pastinakken ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Topp pastinakken og grønnkålen med laksestykkene. Krydre laksen med litt salt og pepper, og stek grønnsakene og laksen midt i ovnen i 6–8 minutter. 
 Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. Hold sausen varm frem til servering.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt.
Vel bekomme!