Krydderbreserte svinekjaker med kantareller, ovnsbakt brokkoli, syltet rødløk og potetpuré
4.02 (81)
Under 30 min
7 Ingredienser
En smaksrik og mettende gryterett med møre svinekjaker og kantareller som varmer ekstra godt nå som høsten har begynt å gjøre sin entré.
En smaksrik og mettende gryterett med møre svinekjaker og kantareller som varmer ekstra godt nå som høsten har begynt å gjøre sin entré.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
Smør
1 ss
Brokkoli
1 stk
Rødløk
½ stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl
Svinekjaker
350 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Kantareller
100 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 495 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok potetene med skallet på, og mos dem sammen med melk og smør til du har en rustikk og smaksrik stappe.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og del dem i jevnstore biter. Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 dl melk og 1 ss smør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Del ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Ha brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
Del løken i to, skrell og kutt den i tynne skiver. Ha 1 ss eddik, ½ ss sukker og 1 dl vann i en liten skål, og vend inn løken og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
Ha svinekjakene og kraften fra pakken i en kjele sammen med kryddermiksen. Børst jord av soppen, og del de store i mindre biter. Ha soppen i kjelen sammen med svinekjakene, og la det hele trekke på middels varme under lokk i 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!