Ovnsbakt laks med pestorisotto og ovnsbakte cherrytomater
4.04 (196)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Laksefilet
600 g
Risottoris
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Grønn pesto
1 glass
Cherrytomater
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Bladpersille
1/2 pakke
Sitron
1/2 stk
Smør
1 ss
Vann
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt créme fraîche eller rømme inn i risottoen før servering for et ekstra kremet resultat.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Finhakk banansjalottløken. Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme, og stek løken og risottorisen i 1-2 minutter, til løken og risen er blank. Tilsett 1 liter vann og grønnsaksbuljongen, og la det hele koke i ca. 15 minutter. Kok risottoen på høy varme de første 10 minuttene, og på middels varme de siste 5 minuttene. Rør om innimellom.
Fordel cherrytomatene og fisken utover et stekebrett. Krydre fisken med salt og pepper. Vend cherrytomatene i litt olje, og stek brettet i ovnen i 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Riv grana padano-osten på et rivjern. Vend inn halvparten av pestoen, grana padano-osten og 1 ss smør i den ferdigkokte risottoen. Smak til med resten av pestoen og saft fra den halve sitronen.
Finhakk persillen, og strø den over retten ved servering.
Vel bekomme!