Kyllingbryst med potetsalat, stekt hjertesalat og nektarin
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Laktosefri lettrømme
150 g
Gressløk
1 bunt
Sitron
½ stk
Sukker
½ ss
Salt
⅓ ts
Kyllingbryst med skinn
420 g
Hjertesalat
1 stk
Nektarin
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 848 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis det blir rester av gressløken, holder de seg fint i en bolle med kaldt vann i kjøleskapet. Restene kan også fryses ned.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i middels store terninger, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen over i en ildfast form og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingbrystene hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer dem i skiver.
Kutt hjertesalaten i fire på langs. Fjern steinen i midten på nektarinen og kutt nektarinen i skiver. Bruk stekepannen du brukte til kyllingen, og stek hjertesalaten og nektarinen i omtrent 2 minutter på hver side. Stek grønnsakene i flere omganger hvis det blir for mye i stekepannen.
Finhakk ønsket mengde av gressløken. Sil vannet av de ferdigkokte potetene og skyll dem raskt i kaldt vann. Ha dem over i en serveringsskål. Bland lettrømmen, gressløken, ½ ss sukker og ⅓ ts salt inn med potetene. Smak til med pepper, saft fra sitronen og eventuelt mer sukker og salt.
Vel bekomme!