Kyllingbryst med potetsalat, stekt hjertesalat og nektarin

Kyllingbryst med potetsalat, stekt hjertesalat og nektarin

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Laktosefri lettrømme
150 g
(Melk)
Gressløk
1 bunt
Sitron
½ stk
Sukker
½ ss
Salt
⅓ ts
Kyllingbryst med skinn
420 g
Hjertesalat
1 stk
Nektarin
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
848 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis det blir rester av gressløken, holder de seg fint i en bolle med kaldt vann i kjøleskapet. Restene kan også fryses ned.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i middels store terninger, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen over i en ildfast form og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingbrystene hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer dem i skiver.
Kutt hjertesalaten i fire på langs. Fjern steinen i midten på nektarinen og kutt nektarinen i skiver. Bruk stekepannen du brukte til kyllingen, og stek hjertesalaten og nektarinen i omtrent 2 minutter på hver side. Stek grønnsakene i flere omganger hvis det blir for mye i stekepannen.
Finhakk ønsket mengde av gressløken. Sil vannet av de ferdigkokte potetene og skyll dem raskt i kaldt vann. Ha dem over i en serveringsskål. Bland lettrømmen, gressløken, ½ ss sukker og ⅓ ts salt inn med potetene. Smak til med pepper, saft fra sitronen og eventuelt mer sukker og salt. 
Vel bekomme!