Hjemmelagde fiskepinner med wokkede grønnsaker, søt chilisaus og ris
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Egg
- olje
- pepper
- salt
Glutenfri panering
1 pakke
Seifilet
375 g
Egg
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Sweet chili-saus
75 g
Sitron
½ stk
Jasminris
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 504 kcal
- Fett:
- 1 g
- Karbohydrater:
- 83 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fiskepinnene i litt laktosefritt smør for ekstra god smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha paneringen i en skål, og visp sammen 1 egg i en annen skål. Skjær fisken i fiskepinnebiter. Vend fiskebitene i egget, og deretter i paneringen. Legg fiskepinnene på en tallerken.
Rens paprikaen, og kutt den i staver. Skrell og kutt gulroten i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskepinnene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en annen stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 3–4 minutter.
Kutt sitronen i båter og server sitronbåtene og chilisausen til retten.
Tips! Bland dine yndlingskrydder inn med paneringen for en ekstra spennende smak. Du kan for eksempel lage en spicy variant med chili og kajennepepper til de voksne, og en mildere variant med basilikum og timian til barna – slå deg løs i krydderhyllen!
Vel bekomme!