Adams skinke- og brokkolinipai med frisk salat
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Strimlet kokt skinke
300 g
Brokkolini
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Crispisalat
1 stk
Rød paprika
1 stk
Agurk
1 stk
Gul løk
1 stk
Egg
2 stk
Revet mozzarella
1 pakke
Olje
Melk
3 dl
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne paien med noen friske tomatskiver!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Ha paideigen i en smurt paiform. Trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form, og stikk små hull i deigen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i ca. 7 minutter.
Kutt løken i tynne skiver, og skrell og press hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek skinkestrimlene i 3-4 minutter, eller til skinken er gyllen. Tilsett løken og hvitløken, og stek videre i ca. 3 minutter.
Bland eggene sammen med 3 dl melk og litt salt og pepper i en skål.
Ha løken, hvitløken, skinken, brokkoliniene og eggeblandingen over i den forstekte paideigen. Topp med mozzarellaen. Stek paien i ovnen i ca. 20 minutter, eller til paifyllet har stivnet.
Skyll crispisalaten godt, og del den i grove biter. Kutt paprikaen og agurken i terninger. Bland salaten, paprikaen og agurken sammen i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og olivenolje.
Vel bekomme!